МЕДИЈСКА СЕКЦИЈА

Од почетка 2021/2022 школске године у ВШССОВ у Кикинди отворена је медијска секција. У секцију се могу уписати сви студенти ВШССОВ у Кикинди, свих нивоа студија. Секцију води др Јасмина Арсенијевић, доктор науке о менаџменту и доктор културолошких наука и професор ВШССОВ у Кикинди.

Медији су значајан део свакодневице детета, родитеља и васпитача и имају изузетно велики утицај на рад васпитача. Стога је веома важно да будући васпитачи науче да рукују медијима, да могу да стварају, анализирају и вреднују медијски садржај и буду свесни утицаја медија на децу и кориснике.

Секција има два задатка: први је да омогући студентима да следе своја интересовања у вези са медијима, а други је да врши извештавања дешавања у ВШССОВ.

У оквиру првог задатка, медијска секција је ту да помогне студентима да, у складу са својим интересовањима, стекну вештине и знања о медијима која су потребна васпитачима.

У секцији могу узети учешћа студенти који желе да се баве:

  • фотографијом,
  • снимањем мини документараца,
  • монтирањем слике, звука и музике, 
  • рецензирањем филмова и музике,
  • праћењем медијских и технолошких трендова и образовању и
  • другим активностима.

Ангажовање у секцији могуће је онлине на Google учионици Медијска секција (кôд: lkc6lq5), као и уживо. Састанци уживо ће се у зимском семестру одржавати радним суботама у ВШССОВ у Кикинди, а тачно време биће објављено на Google учионици.

Студенти који желе да се упишу довољно је да на зиду платформе напишу своје име и презиме, смер и годину студија, да ли и које предмете од наведених слушају и чиме би у оквиру секције волели да се баве.

Као први задатак предлаже се скупљање фотографија студената на следеће теме: ВШССОВ у Кикинди, град Кикинда, Банат и јесен. Студенти своје радове треба да поставе на зид учионице и потпишу се.

Важна напомена: сви радови који студенти у оквиру секције поднесу морају бити њихово ауторско дело: копирање и преузимање туђих радова није могуће. Могућа је и прерада туђих садржаја, али се мора назначити као ремиx.

др Јасмина Арсенијевић

8. новембра 2021.
Copyright © 2019 VŠSSOV Powered by ACTUEL
X