ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА „СТУДЕНТСКА БАЈКА“

У уторак, 19. априла 2022. године у амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди уприличена је промоција часописа „Студентска бајка“.

Први број студентског часописа изашао је маја 2020. године, током ванредне ситуације изазване пандемијом корона вируса, те није било прилике за промоцију. Сличну судбину доживели су и други и трећи број часописа, и студенти и професори Школе с нестрпљењем су ишчекивали излазак четвртог броја и прилику да прикажу свој часопис.

На промоцији, окупљене је кроз часопис, из броја у број, провео студент друге године мастер струковних студија Никола Халаи. Светлана Крнета, чланица уредништва часописа и председница Студентског парламента нагласила је да часопис прати наставне и ваннаставне активности студената наше школе. Стефан Радин, сада већ бивши студент Школе, од првог броја задужен за техничку обраду и дизајн корица, осврнуо се овом приликом на изазове са којима се суочавао током припреме текста.

Своје текстове, песме и прозу, говорили су студенти Катарина Цукић, Анђела Мичик, Андреа Ранђеловић, Сања Петков и Немања Савић. Студенти смера Струковни васпитач за традиционалне игре Димитрије Никшић, Славко Берберски, Милић Андрејевић и Данијела Чубриловић традиционалним песмама које су извели додатно су улепшали овај догађај.

Гост на промоцији била је Милана Бајкин, библиотекарка Народне библиотеке „Јован Поповић“ из Кикинде, која је истакла значај постојања оваквог часописа за школу али и општину.

Промоцији су присуствовали студенти све три године основних студија и наставно и ненаставно особље школе.

Др Србислава Павлов

Тања Бркљач, МА

20. априла 2022.
Copyright © 2019 VŠSSOV Powered by ACTUEL
X