Међународни дан игре 29. април – International Dance Day 29th April

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ ОВДЕ

Протеклих година је прослава Међународног дана игре (International Dance Day) осмишљавана на начин да студенти и професори смера Струковни васпитач за традиционалне игре при ВШССОВ у сарадњи са ПУ „Драгољуб Удицки“ и основним школама из Кикинде кроз интерактивне радионице упознају децу са елементима традиционалне културе. Ове године су околности другачије, стога је идејни концепт дизајниран и прилагођен ширем медијском аудиторијуму ради јаснијег увида у активности студената смера Струковни васпитач за традиционалне игре поводом прославе Међународног дана игре 29. априла.

Новину у овогодишњем представљању традиционалног смера чини другачији и може се рећи освежени кореографски концепт који се заснива на ауторским композицијама Катаринино оро и Бобина једанаесторка нашег студента Слободана Бобе Јеринића, са звањем Струковни васпитач за традиционалне игре. Допринос у извођењу поменутих композиција су дали професор Слободан Балаћ спец. у извођењу на фрули и Гордана Рогановић, мастер етнокореолог и етномузиколог кроз ритамску секцију на тапану. Посебан квалитет у виртузном извођењу на кларинету дао је наш студент Славен Балаћ. На овај начин, поред задовољства у учешћу приликом креирања новог уметничког дела, професори настављају сарадњу са студентима подржавајући њихову креативност и стваралачки рад.

У снимању кореографије су учествовали студенти друге и треће године смера Струковни васпитач за традиционалне игре. За идејно решење, поставку, снимак и монтажу је била задужена асистент Гордана Рогановић.

  • Милић Андрејевић
  • Славко Берберски
  • Димитрије Никшић
  • Оливера Шашић
  • Наталија Лазић
  • Дарко Стантић
  • Анђелко Ђукић

.

Гордана Рогановић, мастер етнокореолог и етномузиколог

Кикинда, 29. 04. 2021.

29. априла 2021.
Copyright © 2019 VŠSSOV Powered by ACTUEL
X