Медијска секција

Студенти мастер студија, у оквиру својих активности на предметима Дете и медији и Системи управљања у образовању, као и у оквиру ваннаставних активностии на медијској секцији, учествовали су у пројекту снимања кратког филма. У филму студенти говоре о позиву васпитача и атрактивности студирања за овај посао, а потом приказују своја искуства на студијама у ВШССОВ. Филм је састављен од мини докуменараца који су студенти снимали потпуно самостално, а едитован је уз додатне фотографије и музику који су такође ауторско дело студената. Овај пројекат је настао под иницијативом и вођством Јасмине Арсенијевић, професорке ВШССОВ и вође медијске секције, а учествовало је 20 студената.

Монтажа и музика дело су студента који је ангажован у оквиру медијске секције, Огњена Лукића, студента II године ВШССОВ на смеру Васпитач деце предшколског узраста. Сваки сегмент филма је остварење рада студената. У оквиру овог пројекта вршено је и снимање фотографија у којима су представљени сегменти рада ВШССОВ.

Циљ је био пре свега указати на љубав према професији који студенти наше Школе гаје, као и представљање њихових искустава у студирању на ВШССОВ.  Поред тога, циљ је био да стекну (додатно) искуство у снимању и едитовању кратких видео снимака, који данас представљају доминантан облик комуникације у медијском и интерперсоналном простору. У оквиру својих радова, студенти су промишљали о важним темама о својој струци, истраживали нове алате за снимање и едитовање и стварали независне документарце.

Као резултат овог пројекта, креиран је целокупан филм у коме су обједињени сви прилози студената у трајању од око 15 минута, а потом и кратки тематски сегменти у трајању од по неколико минута.

22. децембар 2021. године

Др Јасмина Арсенијевић

ВИДЕО ЗАПИС СТУДЕНАТА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ НА ЛИНКУ:

22. децембра 2021.
Copyright © 2019 VŠSSOV Powered by ACTUEL
X