Најновије вести: 
Вести
15.11.2018
Радионице за израду лутака од чарапа - Извештај

Током октобра 2018. године, за студенте друге године, одржане су радионице за израду лутака од чарапа.  Лутке су изузетно радно-игровно средство у раду са децом предшколског узраста, те су овом приликом студенти оспособљени да их сами израђују. На радионици су настале прелепе лутке које ће бити изложене у холу Школе.

Фото галерију можете преузети ОВДЕ

 

 Мр Србислава Павлов, предавач струковних студија

детаљније>>>
14.11.2018
ИМПРО ТЕАТАР

Позивамо све студенте који су били део нашег Импро студија као и нове заинтересоване за ИМПРО ТЕАТАР да нам се придруже. Први импро сусрет у овој школској години ће бити у четвртак 15.  новембра од 18.30 часова када ћемо направити динамику нашег рада у наредном периоду. У Импро студију ћемо стално комбиновати едукативну и извођачку димензију рада које су неодвојиве.

детаљније>>>
07.11.2018
Извештај из Центра за пружање услуга социјалне заштите особа са сметњама у развоју

ПРЕУЗМИ ДОКУМЕНТ

детаљније>>>
06.11.2018
I стручно-научна конференцију са међународним учешћем

У просторијама ВШССОВ у Кикинди 2. и 3. новембра одржана је I стручно-научна конференцију са међународним учешћем под називом "Специфичности образовања, васпитања и социјалне заштите особа са сметњама у развоју". Фото галерију можете погледати ОВДЕ

детаљније>>>
01.11.2018
Свечани пријем студената специјалистичких студија

Видео запис са свечаног пријема студената специјалистичких студија можете преузети ОВДЕ

детаљније>>>
28.09.2018
II МЕЂУНАРОДНА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА

ПОЗИВ СТУДЕНТИМА

ПРИЈАВА СТУДЕНАТА

детаљније>>>
10.09.2018
МОГУЋНОСТ ЗАПОШЉАВАЊА ВАСПИТАЧА

Поштовани,

у сарадњи са Предшколском установом „Dediks kids“ из Београда-Борча, желимо да вас обавестимо да је ова предшколска установа изразила жељу да запосли васпитаче који су стекли диплому ВШССОВ у Кикинди или су на завршној години студија наше Школе.

 

За све додатне информације молимо вас да се јавите у Одсек за студентска питања или директо контактирати Предшколску установу „Dediks kids“.

 

О Предшколској установи „Dediks kids“ више можете погледати на сајту  http://www.dedikskids.rs 

 

___________________________________________________________________________

 

ПОЗИВ ПУ "ПУЖ" ИЗ НОВОГ САДА ПОВОДОМ ПРУЖАЊА МОГУЋНОСТИ ДА СЕ УРАДИ ПРИПРАВНИЧКИ СТАЖ И ПОЛОЖИ ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦУ ВАСПИТАЧА

 

детаљније>>>
21.06.2018
Представа Пост квартет

Predstava Post kvartet po motivima drame Kvartet Hajnera Milera u režiji Milana Mađareva i izvođenju Puls teatra iz Lazarevca  je osvojila nagradu za najbolju predstavu i nagradu za najbolju žensku ulogu koja je dodeljena Jeleni Cvijetić na internacionalnom festivalu monodrame ALBAMONO koji je održan u Korči u Albaniji (26. maj-1.jun). Post kvartet je uvršten u takmičarski program INFANT-a (Internacionalni festival alternativnog i novog teatra) u Novom Sadu (25. VI - 3. VII) i Festivala monodrame i pantomime u Zemunu (28. VI-1.VII) u selekciji pantomime.

Preuzmi FOTO GALERIJU

детаљније>>>
31.05.2018
Интерактивна радионица ВШССОВ у Кикинди

Интерактивна радионица под називом "Традиционалне народне игре и песме, инструменти и маске и њихова практична примена у раду са децом предшколског и млађег школског узрастаје" одржана је 24. 05. 2018. године  у дворишту Народног музеја Кикинде.

ПРЕУЗМИ ФОТО ГАЛЕРИЈУ

Прилог са ТВ РУБИН можете погледати овде: http://tvrubin.rs/studenti- kroz-radionice-najmladjima- prikazali-stare-pesme-i-igre/

детаљније>>>
25.05.2018
ПОСЕТА МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ У НОВОМ САДУ

ПОСЕТА СТУДЕНАТА ВШССОВ У КИКИНДИ СМЕРА СТРУКОВНИ ВАСПИТАЧ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНЕ ИГРЕ  МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ У НОВОМ САДУ - ПРЕУЗМИ ФОТО ГАЛЕРИЈУ

детаљније>>>
21.05.2018
Студенти ВШССОВ у Кикинди на матурској паради

Дана 18.05.2018. године одржана је једанаеста матурантска парада у организацији НВО Креативиа. Матурантима кикиндске општине придружили су се и студенти ВШССОВ у Кикинди.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА МАТУРСКЕ ПАРАДЕ

детаљније>>>
20.04.2018
ОБЕЛЕЖЕНА ПРОСЛАВА ДАНА СТУДЕНАТА И ДАНА ШКОЛЕ

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ВАСПИТАЧА У КИКИНДИ 04.04.2018. ГОДИНЕ ОБЕЛЕЖИЛА ЈЕ ДАН СТУДЕНАТА И ДАН ШКОЛЕ. ТОМ ПРИЛИКОМ ОРГАНИЗОВАНА ЈЕ ПРИГОДАН ПРОГРАМ  И СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА.

ЗАМЕНИЦА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРА ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАЊЕ И НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКУ ДЕЛАТНОСТ, ПРОФ. ДР СЦИ. МЕД. ДУШИЦА РАКИЋ УРУЧИЛА ЈЕ СТУДЕНТУ ГЕНЕРАЦИЈЕ ДИПЛОМУ.

ФОТО ГАЛЕРИЈУ СА СВЕЧАНОСТИ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ

детаљније>>>
20.04.2018
Посета студената Етнографском музеју и Манаковој кући

Стручна предавања за студенте традиционалног смера у Етнографском музеју у Београду и у Манаковој кући – спомен збирка Христифора Црниловића (депаданс ЕМ). Фото галерију погледајте ОВДЕ

детаљније>>>
24.04.2017
Извештај о истраживачком раду професора и студената ВШССОВ у Кикинди

ПРЕУЗМИ ИЗВЕШТАЈ

детаљније>>>
18.10.2016
Од традиције до рециклаже

У среду 23.12.2015. године у  холу  Високе школе струковних студија  за образовање васпитача у Кикинди организована је изложба дечијих музичких инструмената под називом „ Од традиције до рециклаже“. Извештај и фотографије са изложбе можете погледати ОВДЕ.

детаљније>>>
14.05.2016
EURASHE

Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Кикинди постала је чланица ЕВРОПСКЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ УСТАНОВА ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА.

Сертификаф о чланству можете преузети ОВДЕ

детаљније>>>
13.04.2016
ПИСМО ПОХВАЛЕ И ПОДРШКЕ ОД 11.03.2016. ГОДИНЕ

 

Поштовани,

 

Као директор и оснивач Предшколске установе "Мала вишња" из Београда, али и Ваш бивши студент, желела сам да Вам пошаљем маил похвале и подршке.

Супруг и ја, обоје из Кикинде, у Београд смо се доселили 2006. године. Иако сам на Вишој школи слушала савете да Београд и Нови Сад имају потребу за новим вртићима, нисам знала да ће се мени таква прилика указати. Уз подршку комшија и потребу, 2009. године је основана "Мала вишња", која од 2013. године има верификацију Министарства просвете.

Иако није лако, јер вођење вртића које се ради из љубави јесте доста обиман посао и подразумева доста тога, успевамо да и даље радимо. 

Желела сам да похвалим Ваш рад и програм, јер у Београду круже савети да су најбољи васпитачи управо студенти из Кикинде. Како нама увек значи похвала, као повратна информација од родитеља, претпостављам да ће оваква похвала и Вама да значи. Код нас у Установи имамо, поред мене, још 11 запослених, од 4 васпитача, 2 су из кикиндске школе. Када тражим нове васпитаче, студенти Ваше школе код нас имају предност.

Желим и да кажем да, уколико и имате студенте из Београда који треба да раде праксу, можете рачунати и на наш вртић. Код нас васпитачи бирају модел којим раде (А или Б), али користимо све преедности свих модела (нпр Монтесори). Такође имамо лиценцу вртића, а и сви васпитачи имају лиценцу НТЦ програма. Све ово радимо са децом од 6 месеци до поласка у школу.

Неке фотографије из нашег вртића, као и опис можете видети на нашем сајту www.malavisnja.com

Надам се да је за Вас овај маил имао смисла, али једноставно сам морала да Вам пишем.

 

Срдачан поздрав,

Слађана Дудок (дев. Станков)

Директор ПУ "Мала Вишња", Beograd

 

детаљније>>>
29.10.2013
Објављен чланак у дневном листу "Политика" о студентима смера за традиционалну игру

Чланак можете прочитати овде

детаљније>>>
24.04.2013
МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА

Висока школа струковних студија за образовања васпитача у Кикинди и два факултета са Западног универзитета у Темишвару: Филолошки, Историјски и Теолошки факултет, као и Факултет за социологију и психологију, потписали су уговоре о међународној сарадњи.

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/kikinda/naucna-saradnja-kikinde-i-temisvara_387446.html

http://www.radiokikinda.rs/aktuelno/3708--za-bolje-i-kvalitetnije-skolovanje.html

детаљније>>>
Логовање студента
ЈМБГ
Шифра студента
Последња вест
Датум вести: 15.11.2018
Радионице за израду лутака од чарапа - Извештај
Током октобра 2018. године, за студенте ... детаљније>>>